Direktlänk till inlägg 28 november 2008

JAG HEJAR PÅ ABBE, DET BORDE ALLA GÖRA.

Av djess - 28 november 2008 01:35



jag gråter och gråter. av lycka, av frustration, för att jag är ledsen, för att jag samtidigt är glad. för att allt kan bli så fel och orättvist.


det finns en grupp här i världen som förtjänar allt gott. och det är de små barnen. där oskyldighet och glädje gror. när nyfikenhet frodas och ivern efter livet är som störst.


de skall få leva. i lugn och ro. få vara barn utan att störas av omfattande skador de inte förstår. de skall vara utomhus och trilla över sina egna ben, sparka boll och klättra i träd. peka på allt och fråga varför?


de skall inte spendera tid på sjukhus.

sjukhus är inget ställe för ett barn.


jag har suttit och läst heja abbe - en blogg skriven av en pappa med två söner. lilla abbe och abbes storebror.

det är en fullkomligt fantastiskt vacker blogg. jag har slut på ord, slut på kraft, men jag ber er, gå in och läs. och titta på abbe. är inte det där livsglädje i hans ögon så säg.


när min pappa var liten var han dödligt sjuk och spenderade månader åt gången på sjukhus. han berättade för mig att han var så sjuk ibland att han inte ens orkade öppna ögonen. ibland var pappa helt ensam länge då han förflyttades till ngn specialist uppåt landet, så långt upp att farmor och farfar inte kunde följa med - eller fick. där var bara pappa. liten, fruktansvärt sjuk och helt ensam.

så då låg han hela dagarna och bara lyssnade. utanför hörde han barn leka och härja. och han berättade för mig, att han hade tänkt för sig själv, om han ngnsin skulle bli frisk och få lämna den där sängen så skulle han leka tills han stupade.


det kom en dag då pappa blev helt frisk, även om det tog lång tid att återhämta sig.


och aldrig har jag varit med om en människa i min närhet som varit så törstig på liv.



det är orättvist att det blir såhär. men det behöver inte gå åt helvete.

det kan gå åt motsatt håll.


heja abbe inatt. imorgon. alltid.

 
 
Sofia

Sofia

28 november 2008 01:47

Vad fint skrivet!

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
jess

jess

28 november 2008 01:51

sofia, tack så mkt.

om du har tid, gå in på bloggen jag länkat och skrivit om. du kommer inte ångra dig. 8)

http://djess.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av djess - 2 februari 2009 15:13

  vi gör såhär istället; denna bloggen får stå kvar tills alla mina läsare hittat till den nya.         http://jesswylde.blogg.se   ses där.   ...

Av djess - 13 januari 2009 13:14

    det är så bra att jag vill gråta:    

Av djess - 13 januari 2009 12:48

    jag och min bror snackade könsneutrala namn en dag. att det vore rätt coolt om jag hade hetat charlie. typ. eller sam. som förkortning ni vet.   då kom han tänka på en tjej i karlshamn. hon heter charlie frank.   frank är hennes efternamn. DET ty...

Av djess - 13 januari 2009 12:40

    jag skall ut och springa. men jag har inte kommit ngnstans än. vad jag vet. jag sitter här och snurrar på pysens stol, sörplar kaffe och lyssnar på nikola. jag hittar tusen saker att göra istället för det jag borde. dessutom är jag trött. då kän...

Av djess - 13 januari 2009 12:14

    nikola sarcevic - roll, roll and flee

Ovido - Quiz & Flashcards